Vuosi 2009 toi mukanaan mittavat kuntaliitokset. Myös täällä Jyväskylän seudulla yhdistyttiin mm. sillä seurauksella, että Suomen viimeinen maalaiskunta katosi kartalta. Tämän tapahtuman muistoksi toteutimme Jarin kanssa viiden kätkön sarjan geokätköjä, jotka sijaitsevat entisen maalaiskunnan ja kaupungin rajalla. Onneksi joku oli perustanut myös Jyväskylän maalaiskunnan viimeisen kätkön, joten päästiin itsekin kätkön etsimiseen käsiksi. Kätköily on tosi hauska harrastus, johon on helppo jäädä koukkuun. Olemme aloittaneet harrastuksen Jarin kanssa yhdessä heinäkuussa 2007 ja nyt löydettyjä kätköjä on 572 kappaletta.

Hiukan perustietoa kätköilystä:
Geokätköily on maailmanlaajuinen harrastus, jossa käytetään hyväksi satelliittipaikannusta joten GPS-laite on suositeltava. Jotkut taitavat kartanlukijat tosin etsivät kätköjä myös ilman paikannuslaitetta. Meillä on käytössä Magellan merkkinen paikannin, malli taitaa olla jokin sporttrack tai sen tapainen.

Geokätköilyä voi harrastaa jokainen. Geokätköily on monipuolista: voit etsiä kätköjä yksin tai ystävien kanssa, jokainen kätkö on omanlaisensa ja voit piilottaa myös itse uusia geokätköjä.

Jos harastus kiinnostaa enemmänkin, niin kannattaa aloittaa tutustuminen sivulta: http://www.geocache.fi/


2204718.jpg